Σελίδες

15 Ιανουαρίου 2018

Διήμερο οδικής ασφάλειας Δήμου Χερσονήσου

     Ο Δήμος Χερσονήσου θα διοργανώσει Διήμερο Οδικής Ασφάλειας στις 2 και 3 Μαρτίου 2018 σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και την επιστημονική καθοδήγηση του εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας (Lahers), στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης με πλούσια θεματολογία και παράλληλες εκδηλώσεις.
     Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνεργάζεται για την επιστημονική αρτιότητα της εκδήλωσης – με έμφαση στο σκέλος των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
     Παράλληλα θα διεξάγεται η ενημερωτική δράση ‘Οδηγώ με Ασφάλεια το Μέλλον μου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που αφορά σε βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα: προβολή σύντομου βίντεο, τάπητα τροχαίας, γυαλιά εμποδίων και τιμόνια με την καθοδήγηση αστυνομικού, επίδειξη αστυνομικού ποδήλατου/αστυνομικής δίκυκλης μοτοσικλέτας, χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση, παιχνίδι Σωστού-Λάθους, - τροχό Κ.Ο.Κ., γωνιά ζωγραφικής δημιουργίας, έκθεση τροχονομικών ειδών, παιχνίδι πάζλ, παιδικό γραφιστικό πλαίσιο (μπάνερ) που τα παιδιά μπορούν να φωτογραφίζουν τα πρόσωπα τους ως γυναίκες ή άνδρες αστυνομικοί, - παιχνίδι σχηματισμού της σωστής λέξης, επιτραπέζιο τάπητα.
Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιείται από Τρίτη 27/02/2018 έως και Σάββατο 03/03/2018.
    Το εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (Lahers) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, θα διοργανώσει δύο εργαστήρια το πρώτο με τίτλο ‘Λήψη απόφασης κατά τη χρήση του οδικού δικτύου και παράγοντες που την επηρεάζουν στην περίοδο της εφηβείας. Αναγνώριση θετικής και αρνητικής επίδρασης των συνομηλίκων στην οδηγική συμπεριφορά του έφηβου, λήψη απόφασης σε οδηγικά διλήμματα’, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου, καθώς και το δεύτερο με τίτλο 'Παραβατική συμπεριφορά κατά τη χρήση του οδικού δικτύου στην εφηβεία: Ο ρόλος του γονέα στη διαχείριση της ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς των εφήβων με έμφαση σε ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση' το οποίο απευθύνεται σε γονείς μαθητών δημοτικού γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου