Σελίδες

13 Μαρτίου 2018

1η μαθητική πεζοπορία - ιερή ελιά & ιερός πλάτανος Γόρτυνας




     Το Σάββατο, 17  Μαρτίου υλοποιείται η πρώτη μαθητική πεζοπορία του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου με μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή 3 ωρών που ξεκινά από το χωριό των Αγίων Δέκα  και  διασχίζει όλη την αρχαία πόλη της Γόρτυνας. Η διαδρομή περνά από το  Πραιτώριο, το ναό του Απόλλωνα, το  ναό των αιγυπτιακών θεοτήτων φτάνει στην  ιερή ελιά και συνεχίζει στο ωδείο, την  μεγάλη επιγραφή  το ναό του αποστόλου Τίτου  και τον ιερό πλάτανο
     Οδηγός σε αυτό το μαγικό ταξίδι στο χωρόχρονο της ιστορίας του τόπου μας θα είναι ο αρχαιολόγος,  Δρ Αντώνης Βασιλάκης, ο οποίος είναι και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος. Η ομάδα των πεζοπόρων (μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν) θα υποστηρίζεται από μέλη του ΔΣ, παιδίατρους – μέλη του Ομίλου και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 
     Η συγκέντρωση των πεζοπόρων θα γίνει στις 9 π.μ. στο ΚΤΕΛ Χανιώπορτα, ενώ η εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στο ίδιο μέρος είναι 5μμ. Οι μαθητές/τριες δικαιούται δωρεάν εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο καθώς επίσης  και οι εκπαιδευτικοί που έχουν την κάρτα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για τους γονείς κοστίζει 6 ευρώ.
     Το πρόγραμμα των Μαθητικών Πεζοποριών του Πεζοπορικού Ομίλου για το 2018, το οποίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία του Ηρακλείου είναι:

ΑΝΟΙΞΗ
Σάββατο, 17 Μαρτίου
Μνημειακή Ελιά Γόρτυνας  και  Ιερός Πλάτανος
Σάββατο, 21 Απριλίου 
Σάββατο, 19 Μαΐου

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου
  
Πληροφορίες , εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ ,Αβέρωφ 25 , τηλ.2810344588 και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVrWCW4essu9KhwgAg-mj3U1yyH644qFyr4scUcIKZ6ZnpzA/viewform?c=0&w=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου