Σελίδες

31 Μαρτίου 2020

«Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», από το ΚΕΣΥ Ηρακλείου

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές
Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 23/03/2020, σύμφωνα με την από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπ’ αρ. πρωτ. 39317/ΓΔ4/19-3-2020 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας «Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», το  ΚΕΣΥ Ηρακλείου αναστέλλει όλα τα προγραμματισμένα ατομικά ραντεβού με μαθητές/τριες ή γονείς που απαιτούν φυσική παρουσία, συνεχίζοντας τη λειτουργία του με περιορισμένο προσωπικό, ενώ η εξυπηρέτηση πολιτών θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αποκλειστικά και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Παράλληλα θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών για Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία που έχουν αξιολογηθεί από το ΚΕΣΥ Ηρακλείου, καθώς και γονέων και εκπαιδευτικών, όπου παρίσταται ανάγκη. Για το σκοπό αυτό θα αναρτώνται στον ιστότοπό μας kesy.ira.sch.gr χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές και θα παρέχεται η δυνατότητα, μέσα από την ψηφιακή φόρμα https://forms.gle/i6mnouxYbEV1xemj8, να υποβάλλονται αιτήματα για εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών και γονέων από το προσωπικό μας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ειδικής αγωγής, εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικής αγωγής και λογοθεραπεύτρια). Η υποστήριξη αυτή μπορεί να γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία, με e-mail ή με τηλεδιάσκεψη, σε περίπτωση ανάγκης συμβουλευτικής μαθητή που βρίσκεται σε κρίση.
Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης: 2810215024, 2810215028, 2810215032  από 09:00 έως 13:00 ή e-mailkesyira@sch.gr
Τέλος, τονίζουμε την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του ιού: μένουμε στο σπίτι, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να παραλείπουμε την επικοινωνία αξιοποιώντας την τεχνολογία, τη δημιουργική απασχόληση, την αλληλοϋποστήριξη. 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε δυσκολία ή ανάγκη εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας.
Αναδημοσίευση από τη σελίδα του ΚΕΣΥ, για την ενημέρωσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου