Σελίδες

10 Μαρτίου 2021

"Jonathan Galindo" όπως "Μπλε φάλαινα";

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!



     Μεγάλη προσοχή και έλεγχος χρειάζεται από τους γονείς με ό,τι έχει σχέση με το διαδίκτυο και τα παιδιά τους. Όπως βλέπουμε στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, νέο διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο αναβιώνει πρακτικές της "Μπλε φάλαινας", εξωθεί τα παιδιά και τους έφηβους σε ακραίες δοκιμασίες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ίσως να οφείλεται και η αυτοκτονία του 15χρονου στο Κερατσίνι.

     Δυστυχώς οι συνθήκες του τελευταίου χρόνου εξαιτίας της πανδημίας, υποχρεώνουν τους μαθητές μας να βρίσκονται πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τα παιδιά θα πρέπει να κινούνται ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, χωρίς έλεγχο από τους γονείς.

     Στο iEidiseis διαβάζουμε ότι μετά τις επώνυμες μαρτυρίες και καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ.Σφακιανάκης εκτιμά ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή για τα παιδιά στο διαδίκτυο και καλεί τους γονείς να λάβουν αυστηρά προληπτικά μέτρα.  «Όπως δεν αφήνεις ένα παιδί 7-8 ετών μόνο του το βράδυ σε μια κακόφημη πλατεία έτσι δεν το αφήνεις και στο ανεξέλεγκτο και σκοτεινό διαδίκτυο» μας λέει θέλοντας να τονίσει πώς τα παιδιά αυτών των ηλικιών είναι αδύνατον να αναγνωρίσουν τους κινδύνους."

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και τις προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς ώστε να μπορέσουν να επέμβουν ή να προλάβουν τέτοιες καταστάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου